Mijn website staat online, hoe nu verder?

Stel je voor: je bent de trotse beheerder van een website. Je website is voor je gevoel helemaal af, want de site is online en je hebt verschillende mensen die je website bezoeken. Veel mensen vergeten echter, dat je een website moet blijven onderhouden en er dus voor moet zorgen dat je website ‘actief’ blijft. Mijn website staat online, hoe nu verderEr zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Zo kan je zo nu en dan een nieuwsbericht plaatsen, zodat mensen nieuwsgierig blijven naar je website en oude bezoekers weer even worden ‘wakker geschud’. Een andere optie is dat je zorgt voor een actie. Op deze manier zullen mensen je site interessant blijven vinden en ben je op een actieve manier bezig om je doelgroep uit te breiden.

Buiten dat dit manieren zijn om je doelgroep te bereiken, is dit is ook belangrijk voor Google. Google hecht steeds meer waarde aan je website als je actief bent en nieuwe pagina's/nieuwsberichten op je website plaatst. Het is niet eenvoudig om je website actief te houden en niet iedereen heeft altijd de grootste inspiratie, daarom hieronder enkele tips.
 

Hoe houd je je website actief?

  • Plaats nieuwsberichten
  • Probeer actief te zijn op Social Media
  • Indien het kan, plaats dan SOMS een actie!
  • Speel in op de huidige media
  • Deel je kennis met je doelgroep
  • Houd je content up-to-date door mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen


Vergeet niet dat het bijhouden van je website tijd kost. Plan dit daarom ook in en houd jezelf eraan! Wanneer je in het begin even de tijd neemt om te gaan zitten en rustig een tekst te schrijven gaat het naarmate je het vaker doet steeds makkelijker.

Later deze maand gaan we uitgebreid in op de tips die we in dit blogbericht meegeven. Zoals nieuwsberichten, in dat artikel zullen wij tips en tricks geven om leuke artikelen voor op je blog te schrijven.