iBeacon, het nieuwe interactieve winkelen!

Wat is iBeacon ?

Het is een nieuwe technologie die is ontwikkeld door Apple, ingebouwd in zijn besturingssystemen en apparaten sinds 2013 , en het kan "de wereld voorgoed veranderen", aldus de Washington Post. De technologie laat bedrijven zenders plaatsen die smartphones kunnen vertellen dat ze in de buurt staan van een zender. Het klinkt misschien niet als veel, maar in combinatie met de juiste software  opent het een enorm aantal mogelijkheden.

 

Met iBeacon opgezet, kunnen winkels klanten aanbiedingen sturen voor goederen waar zij voorbij lopen. Ze kunnen een pre-order voorbereiden op de minuut iemand door de deur iBeacon interactief winkelenkomt (het einde van de lange rijen!) Het is ook mogelijk dat winkels herinneringen sturen naar de klant over hun boodschappenlijstje - groente wanneer ze staan bij de groente afdeling, brood bij de bakker, en ga zo maar door. Niet alleen bij detailhandel kan het worden gebruikt maar ook in themaparken, concertzalen, stadions, maar ook restaurants en autobedrijven.

 

Verschillende soorten iBeacons

Er zijn verschillende soorten iBeacons te koop of in aanmaak op het moment. Zo is er in de Verenigde Staten een bedrijf die de Estimote aan het ontwikkelen zijn. Er is al een development kit te koop via http://estimote.com/


In Nederland is het bedrijf glimworm bezig met de ontwikkeling van de iBeacons. Kijk op http://glimwormbeacons.com/ voor meer informatie hierover.

 

Bekijk hier de video: