Bloedtest, nu live op mobiel!

Het is niet onbekend dat de nano industrie in de medische wereld hard aan het groeien is. Wetenschappers uit Zwitserland hebben een implanteerbare bloed-test-on-chip gemaakt. Deze houd bij wat de inhoud van je bloed is en die wordt continue naar een computer gestuurd (ook naar mobiele telefoons).

 

De chip zelf is maar een maar millimeter groot, maar hij heeft wel vijf sensoren en een radio zender. Elke sensor is ingepakt met een enzym die reageert op de inhoud van je bloed. Dit is te vergelijken met lactaat of Adenosine trifosfaat (ATP). bloed-test-on-chip

 

De chip wordt door middel van een naald net onder de huid geplaatst en heeft een levensverwachting van ongeveer een halve maand. De stroom wordt voorzien door een pleister die vervolgens op de plek wordt geplaatst bij de sensor.

 

Deze techniek zal een groot wonder zijn voor diabetici. Zo kunnen zij de hoeveelheid insuline in het bloed goed op pijl houden. Als de chip echt goed met een telefoon kan communiceren heeft het natuurlijk ook meerwaarde voor alle patiënten die thuis zitten.