Apps bouwen met Phonegap

PhoneGap, een manier om voor elk platform een app te bouwen. Je kunt door middel van Javascript en HTML een mobiele applicatie bouwen. Je maakt eigenlijk een mobiele website. Een mooie manier van een mobiele website maken is JQuery Mobile. Als je het nog niet kent, ga dan snel een kijkje nemen. Deze kan je vervolgens (zonder PHP of ASP.NET) exporteren naar PhoneGap Build en die maakt er voor jouw een app van.

 

 

PhoneGap Build is makkelijk te gebruiken als je een app wil maken. Maar hoe makkelijk is het om met een PhoneGap javascript library een app te maken. Er is al een mogelijkheid om een app te node js logobouwen met Cordova (PhoneGap) command-line. Nu is PhoneGap 3.0 uit en hier zit Phonegap command-line bij. PhoneGap komt met een eenvoudige set van scripts die u kunt gebruiken om een nieuw project van de command-line te creëren.

Nieuw opgerichte projecten bevatten: scripts om te bouwen, emuleren, en implementeren van uw app.

 

Tegenwoordig is er ook een andere manier om PhoneGap te gebruiken. Dit gaat in samenwerking met NodeJS. Als je NodeJS geïnstalleerd hebt dan is PhoneGap installeren makkelijk.

 

Mac:

sudo npm install -g phonegap

 

Windows:

npm install -g phonegap

 

Het mooie aan deze nieuwe command-line is dat alle PhoneGap Builds erbij inzitten. Dat betekent dat je kan bouwen zonder of met een SDK. Dit is zeker een handige feature als je geen SDK geïnstalleerd hebt. Heb je er wel 1 geïnstalleerd, geen probleem PhoneGap werkt dan nog steeds.